Summa sidvisningar

onsdag 11 januari 2012

Jobbig tid följer...

En jobbig tid för familjen följer. Maken säger upp sig på sitt jobb får hjälp från facket. En mycket oförstående chef...Men det finns så mycket okunskap runt psykiska sjukdomar. Det är nästan skamligt att vi inte kommit längre 2012! Och så lite hjälp anhöriga får....Om man ens får hjälp..
Jaja en mycket svår tid följer och depressionen går upp och ner. Byter medicin en gång, men blir aggresiv och får byta igen. Vi alla tassar på tå där hemma för att inte störa..Vilket är jätte lätt med två relativt små barn som låter, och har kompisar på besök. Det är då mitt hem blir tyst....Finns det något hemskare? Ett hem med flera personer som blir tyst? Jag drar mig hemifrån, ser till att komma ut på mycket promenader och åker ofta med grannen och handlar och bara hänger.

En dag sitter maken i duschen och får stark ångest. Jag ringer NOA och ber om hjälp. Maken har då ont i bröstet oxå. Jag får ge 3 ångestdämpande men det hjälper inte. NOA vill då att vi åker till Sjukhuset för att kolla smärtan i bröstet. De vill inte utesluta något när man har värk i bröstet. Får skjuss av grannen och blir på akuten i flera timmar...De görs EKG tester osv. Men det visar sig vara ångesten så vi får åka hem igen.