Summa sidvisningar

måndag 9 januari 2012

Efter läkarsamtalet

Efter maken ringt mig sa jag åt honom att ringa läkaren. Han ringde vår husläkare och blev rekommenderad att ringa NOA ( nu mer MOA ) teamet. De ville göra besök hos oss, kom på hembesök, gav honom lugnande och insommningstabletter. Fixade ochså en läkartid på vuxenpsykiatrin.
Vi fick snabbt träffa en läkare som lät maken göra självskattningsschema. Det visade att han var djupt depprimerad. Medicin sattes in och det var bara början...

Länk till ECT

Här kan du läsa mer om ECT



http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Behandlingar/ECT/

ECT

Idag var maken på ECT behandling, hade haft mycket kramper. Vilket betyder att behandlingen var rätt. De mäter i kramper hur mycket behandling man behöver. Just nu mår maken inte bra...ECT är den effektivaste behandlingen för honom. ECT är elchocker som ges när ingen medicinering verkar hjälpa eller man snabbt måste tas ur en djup depression eller för att ta udden av maniska tillstånd. Det är så klart inte riskfritt och maken har glömt några koder, har en hemsk huvudvärk och muskelvärk efter, men han tycker det är värt det för ECT hjälper honom snabbast. Nästa behandling på fredag.
En gång tidigare har maken fått ECT. Fick då 4 behandlingar som ändå är relativt få. Man brukar säga mellan 8-12 behandlingar första gången. Men som sagt det behöver fyllas på med fler behandlingar. Oftast så känner man själv när det börjar bli dags och ber då om remiss av sin läkare, Sen är det lite provtagningar för att alla värden ska vara bra, eftersom det alltid är risker med sövning.
Maken skulle egentligen fått ECT förra veckan men då var hans kaliumvärde för lågt och då fick han ingen behandling. Nya prover i lördags på danderydsjukhus, efter hjälp av NOA teamet. De är änglar! Vi fick nämligen inte tag på makens läkare...